Com viatjar de manera més sostenible? Descobreix 7 consells clau

Cómo viajar de forma sostenible

Viatjar de manera sostenible ha esdevingut una prioritat a mesura que l’impacte del turisme ha deixat empremta al nostre planeta. Aquest enfocament promou un turisme que equilibra les repercussions econòmiques, socials i mediambientals, assegurant que les necessitats dels visitants, la indústria, lentorn i les comunitats amfitriones es compleixin de manera responsable. Per tal de promoure aquest tipus de turisme, des d’Hotel Arc La Rambla volem donar-vos alguns consells per viatjar de forma més respectuosa amb la sostenibilitat.

L’Organització Mundial del Turisme (OMT) estableix tres principis clau per promoure un turisme sostenible: optimització de recursos mediambientals, respecte per la cultura local i distribució equitativa de la riquesa per beneficiar les comunitats locals.

1.Respectar la història i la naturalesa

      És essencial que, en viatjar, siguem conscients del nostre impacte a la història i la naturalesa dels llocs que visitem. Evitar tocar o alterar edificis històrics, monuments i temples antics, i mai portar-nos souvenirs naturals com a pedres o plantes. En entorns naturals sensibles, com ara esculls de corall o selves, hem d’informar de les millors pràctiques per minimitzar-ne l’impacte. I sobretot abstenir-nos d’adquirir flora, fauna protegida o productes derivats d’espècies en perill.

      2. Connectar amb la gent i la cultura local

        El turisme pot tenir un impacte significatiu a les comunitats amfitriones. Perquè aquest impacte sigui positiu, és vital respectar els costums, les tradicions i la cultura local. En interactuar de manera respectuosa amb la gent del lloc, no sols enriquim la nostra experiència, sinó que també contribuïm a la preservació de la seva identitat cultural. Això fomenta un turisme que es basa en les particularitats i les fortaleses de la destinació, en lloc d’imposar les necessitats del visitant.

        3. Optar pel tren sempre que sigui possible

          El tren és un dels mitjans de transport més sostenibles a causa de la seva menor emissió de CO2 i la seva capacitat per transportar un gran nombre de persones. Sempre que tingueu l’opció, optarem pel tren sobre altres mitjans de transport més contaminants com l’avió o el cotxe. Un cop a la destinació, intentarem desplaçar-nos a peu, amb bicicleta o utilitzarem el transport públic per reduir encara més la nostra empremta de carboni.

          4. Viatjar en temporada baixa

            Viatjar durant les èpoques de menor afluència és una altra manera efectiva de fer un turisme sostenible. Així ajudem a reduir la pressió sobre els recursos locals i contribuïm a l’estabilitat econòmica de la ciutat, que altrament podria veure’s afectada per l’estacionalitat del turisme. A més, gaudirem d´una experiència més relaxada i sense llargues cues o el trànsit que es genera en temporada més alta.

            5. Donar suport als comerços locals

              Optar per productes i serveis locals en lloc de les grans cadenes internacionals és una manera efectiva de contribuir a leconomia del lloc que visitem. En comprar a mercats de pagesos, menjar a restaurants locals o adquirir artesanies, donem suport als comerciants locals i promovem un desenvolupament econòmic més equitatiu i sostenible.

              6. Ser conscient del consum d‟aigua i energia

                Lús responsable de laigua i lenergia és crucial. Accions simples com tancar l’aixeta mentre ens raspallem les dents o reutilitzar les tovalloles a l’hotel poden marcar una gran diferència. Aquestes petites pràctiques ajuden a preservar els recursos i reduir l’empremta ecològica del nostre viatge.

                7. No deixar residus

                És important que, durant el nostre viatge, ens assegurem de no deixar residus als espais que visitem. Les deixalles, especialment els plàstics, poden trigar anys o segles a degradar-se i tenen un impacte devastador al planeta.

                  Seguint aquests consells, no només gaudirem del viatge, sinó que també contribuirem a un turisme més respectuós i sostenible, tot assegurant que les meravelles del món puguin ser apreciades per generacions futures.

                  Si està buscant un hotel a Barcelona centre, no busqui més i reservi la seva habitació amb nosaltres. A més, es pot beneficiar del codi de descompte especial ARCBLOG que oferim als nostres lectors.

                  A més, si voleu descobrir més idees per gaudir de la vostra estada a Barcelona, ​​seguiu explorant el nostre blog per estar al dia.

                  També podeu obtenir informació sobre esdeveniments i activitats seguint-nos a les nostres xarxes socials.

                  Els més llegits

                  Vol descobrir la biodiversitat marina amb l’eco-snorkelling?

                  Eco-snorkelling a la platja del Somorrostro: explorarem la rica biodiversitat marina i ajudarem a protegir les nostres platges Barcelona és coneguda no només per la seva arquitectura icònica, la seva vibrant vida cultural i les seves platges, sinó també perquè és una...

                  El Modernisme català: un viatge per la història de BCN

                  El modernisme està íntimament lligat a la història moderna de la ciutat de Barcelona. Aquest moviment artístic, que va florir a finals del segle XIX i principis del segle XX, va transformar la fisonomia de la ciutat i va deixar una empremta duradora en la seva...

                  Gelato Collection: La nova sensació a La Rambla de Barcelona

                  En una ciutat coneguda per la seva exquisida oferta gastronòmica, arriba una nova proposta que promet revolucionar el món de les postres: Gelato Collection. Aquesta innovadora gelateria, ubicada a La Rambla, 136 de Barcelona és el fruit de la col·laboració entre el...

                  Categories

                  Paquets i ofertes

                  Completa la teva estada al millor preu

                  Segueix-nos a les xarxes!

                   

                   

                  Més articles

                  Com fomentar la mobilitat sostenible?

                  Com fomentar la mobilitat sostenible?

                  Barcelona compta amb una extensa xarxa de transport públic eficient i sostenible, així com també compta amb diverses opcions de mobilitat compartida i bicicletes. Per aquesta raó, a Hotel Arc La Rambla animem els nostres hostes a optar per mitjans de transport...

                  read more
                  Celebrem la revetlla de Sant Joan a Ciutat Vella

                  Celebrem la revetlla de Sant Joan a Ciutat Vella

                  La revetlla de Sant Joan és una de les festes més esperades a Catalunya, i al districte de Ciutat Vella, aquesta celebració adquireix una màgia especial. I és que els barris del Raval i la Barceloneta es converteixen en escenaris protagonistes plens de tradicions,...

                  read more
                  Per què gaudir de les platges sense fum a Barcelona?

                  Per què gaudir de les platges sense fum a Barcelona?

                  Barcelona és una ciutat compromesa amb el turisme responsable, l’accessibilitat i la sostenibilitat a tots els àmbits. A més, algunes de les platges de Barcelona compten amb la certificació Biosphere, fet que confirma el seu compromís amb la sostenibilitat i el...

                  read more
                  Coneix el nostre club de fidelització WEARC Club?

                  Coneix el nostre club de fidelització WEARC Club?

                  El nostre modern hotel amb encant a Barcelona no només ofereix una ubicació privilegiada, sinó que també ofereix comoditat. I això s´aconsegueix gràcies al nostre programa de fidelitat, el Club WEARC.  El Club WEARC: el seu passaport a l'experiència perfecta a l'Hotel...

                  read more

                  Desplaça per veure més